18 Feb
18Feb


כאשר ארגונים גדלים - גדל בהתאם הקושי לאבחן יעילות, עמידה ביעדים, ובדיקת תקינות המסלול שעליו הם צועדים.
ראשי ארגונים נעזרים במדדים המסייעים להם למדוד את ההצלחה, לנבא את תחילתה של מגמה שלילית או קיפאון, ובהתאם - לקבל החלטות באופן מושכל.

מדדי יעילות ה-Headcount הם כלי מפתח לארגונים עבור מדידת פריון העובדים כדי לייצר הכנסה באופן יעיל. על ידי מעקב אחר מדדים אלו, ארגונים יכולים לזהות הערכות עודף/חוסר בגיוסים, דיוק תחזית הגדילה וניטור נכון של יעילות העובדים.

למי שלא מעורב בתחום בחיי היומיום - יתכן שחלק מן המושגים ישמעו זרים או מאיימים, ולא תמיד מובן הקשר בינם לבין העזרה למנהיגות הארגון בהובלה נכונה קדימה.

בפוסט הזה אדון במספר מדדים שאני משתמשת בהם באופן שוטף בתחום ה-Headcount (בפוסטים הקודמים דנתי במדדי הכנסות, מדדי מכירות, מדדים פיננסיים ומדדי יעילות כלכלית) ויש סיכוי סביר שבמהלך עבודתכם בתחום התפעול העסקי תיחשפו אליהם.

Employees Distribution
(התפלגות עובדים)
התפלגות העובדים מודדת את מספר העובדים בכל מחלקה או יחידה עסקית. על ידי מעקב אחר התפלגות עובדים, ארגונים יכולים להבטיח שהמשאבים שלהם מוקצים ביעילות ושלכל מחלקה יש את הצוות הדרוש כדי לעמוד ביעדים שלהם כדי להבטיח צמיחה ולהגיע ליעדים שהארגון הציב.

Average Salary per Department
(שכר ממוצע למחלקה)
שכר ממוצע למחלקה מודד את השכר הממוצע לעובדים בכל מחלקה בארגון. על ידי מעקב אחר מדד זה, ארגונים יכולים להבטיח שכל מחלקה מקבלת פיצוי הוגן ושמבנה התגמול בה מותאם ליעדי ההנהלה.
הארגון מנתח את המדידה גם אל מול בנצ׳מארקים רלוונטיים בתעשייה, כדי להבטיח שכוח שימור העובדים לא יפגע, ומבצע התאמות על פי תוצאות בדיקה זו במידת הצורך או היכולת.

ARR 
(הכנסה חוזרת שנתית לכל עובד)
ARR לעובד מודד את כמות ההכנסות החוזרות השנתיות ״שנוצרו״ על ידי כל עובד, המרכאות הושמו כדי להבהיר שהעובד אולי אינו מייצר ישירות את ההכנסה, אולם הוא תורם לה.
על ידי מעקב אחר מדד זה, עסקים יכולים לזהות את העובדים הפרודוקטיביים ביותר ולהקצות את המשאבים בהתאם. מדד זה יכול גם לעזור לעסקים לזהות אזורים שבהם ייתכן שיהיה צורך בהכשרה או משאבים נוספים כי הפרודוקטיביות נמוכה מן הצפוי או מן המקובל בתעשייה.

Revenue per Employee
(הכנסה לכל עובד)
בדומה מאוד למדד הקודם - הכנסה לעובד מודדת את כמות ההכנסה ש״נוצרת״ על ידי כל עובד.
על ידי מעקב אחר מדד זה, עסקים יכולים לזהות אילו עובדים מייצרים את ההכנסות הרבות ביותר ולהקצות את המשאבים שלהם בהתאם.
מדד זה יכול גם לעזור לעסקים לזהות אזורים שבהם ייתכן שיהיה צורך בהשקעת לימוד והדרכה מעבר לקיים.

Employee Turnover Rate
(שיעור תחלופת עובדים)
שיעור תחלופת העובדים מודד את אחוז העובדים שעוזבים את הארגון במהלך תקופה נתונה.
על ידי מעקב אחר מדד זה, עסקים יכולים לזהות אזורים שבהם הם עשויים להצטרך לשפר את מאמצי שימור העובדים שלהם.
תחלופת עובדים גבוהה יכולה להיות סימן לחוסר שביעות רצון או תנאי עבודה גרועים, שעלולים להשפיע לרעה על הפרודוקטיביות והמורל.
שימור עובדים הינו תורה שלמה בתחום ה- HR, וארגון שמודד בקביעות מדד זה, סביר שיפעיל אסטרטגיות מתורה זו כדי לשפר את תוצאות המדידה.

Employee Productivity
(פריון עובדים)
מדד פרודוקטיביות עובדים מודד את היעילות והפריון של כל עובד בביצוע המשימות שהוקצו לו, על פני תקופת הזמן שהוקצתה לו לשם כך.
על ידי מעקב אחר מדד זה, עסקים יכולים לזהות אזורים שבהם ניתן לשפר את הפרודוקטיביות ולהקצות משאבים בהתאם. מדד זה יכול גם לעזור לעסקים לזהות אזורים בארגון שבהם נדרשות הדרכות, תרגולים והשקעה בעזרי לימוד נוספים.
כמו כן ניתן יהיה לזהות עובדים שתורמים פחות מסיבות שאינן תלויות בארגון ועל הארגון מוטלת המשימה לקבל החלטה לגבי עתידם בכוח העבודה.

לסיכום,לכל ארגון יש את המדדים הנוגעים להכנסה הנכונים עבורו, אלה הם המדדים השכיחים ביותר בהם נתקלתי במהלך עבודתי.
זהו הפרק האחרון, בסדרה בת חמישה פרקים, הדנה במדדי מפתח לניתוח הפעילות העסקית של הארגון.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.