היברידי… לא היברידי.. ?
הבחירה כבר לא בידינו.
מעודד לדעת ששיחות הברזייה לא חייבות להיעלם מחיינו גם בעולם העבודה החדש.
ככל שנוף העבודה מתפתח, עובדים היברידיים - אלה שמחלקים את זמנם בין עבודה מרחוק למשרד - הופכים נפוצים יותר ויותר. ניהול יעיל של עובדים היברידיים חיוני לשמירה על פרודוקטיביות והבטחת סביבת עבודה חיובית.
גרטנר חושפים שכיום 66% ממובילי משאבי-אנוש מדווחים כי לארגונים שלהם יש מודל עבודה היברידי, ו-30% אומרים שהם מתכננים לאמץ אחד כזה. לאור כך - יהיה הכרחי עבור ארגונים לפתח את המדיניות שלהם ולהתאים לסטנדרט המתפתח.
מהן אסטרטגיות מפתח לניהול טוב יותר של עובדים היברידיים לשיפור הפרודוקטיביות?
תקשורת ברורה
ארגונים שישמרו על קווי תקשורת פתוחים, באמצעות ערוצים שונים - יכולים להבטיח שעובדים מרוחקים ועובדים במשרד מסונכרנים ומיודעים באותה מידה.
שמירה על תקשורת פנימית תקינה ומשתפרת תמידית - תתמוך בהשגת שקיפות המסרים, והנעת עובדים לשיתוף פעולה.
אני מזמינה אתכם להתרשם מחשיבותה של תקשורת פנימית נכונה בפוסט אחר שלי שהוקדש לנושא.
על הנהלת הארגון להגדיר ציפיות ברורות, יעדים ותוצרים בלוחות זמנים ידועים וברורים לכולם.
בהירות זו מסייעת לעובדים להישאר ממוקדים ומיושרים עם יעדי החברה.
הכלים לשמירה על תקשורת ברורה הם רבים ומגוונים והם נעים החל מכלי תקשורת אלקטרוניים וכלה בפגישות אישיות בקיידנס קבוע.
יהיו הכלים אשר יהיו - בראש ובראשונה על ההנהלה להיות רתומה למחויבות לתקשורת ברורה, לשקיפות - והכלים יהיו אמצעי להוצאה לפועל של מחויבות זו.
חשוב לגרום לכל העובדים להרגיש בעניינים (בין אם בנושאים פורמליים או א-פורמליים).
למשל, אם עובד שמגיע למשרד בתדירות גבוהה יכול לפגוש מנהלים בפינת הקפה ולפתור אישיו בשיחת חולין, יש לאפשר את אותה האופציה לעובד שמגיע למשרד בתדירות נמוכה יותר.
זה יכול למשל להיות זימון לשיחה קצרה על קפה אונליין, לאו דווקא עם אג׳נדה, אלא עדכון בסגנון שיחת ברזייה.
נכון, יתכן שזו תחושה מוזרה לשוחח כך, אבל זה בהחלט חשוב. לפעמים סמול-טוק קצר יכול להחליף הרבה אימיילים שבהם לא נשמע טון הדיבור והכוונה לא תמיד מובנת, ומפה השיבוש התקשורתי יכול להסלים.
הבנה מהירה של הגורמים בשיח, במינימום פינג-פונג של מסרים - משקפת יעילות תקשורתית.
העובד אינו עסוק בפענוח מסרים, הוא מבין אותם בזמן קצר ויכול לגשת למשימות ללא עיכוב.
תרבות תומכת לעבודה היברידית
טיפוח תרבות שמעריכה עבודה מרחוק וגם במשרד תסייע לזרימת התקשורת, להנעת העובדים ובעיקר להשגת יעילות ופריון. העצמת מעורבות עובדים חיונית לקירוב עובדים מרוחקים ברוחם לארגון.
דוגמאות לדרכים לניהול תרבות כזו:
כלים נכונים
כדי שעובד מרוחק יוכל לבצע את עבודתו נאמנה גם כשאינו במשרד- על הארגון לוודא שלכל העובדים תהיה גישה לכלים ולטכנולוגיות הדרושים לעבודה יעילה, בין אם הם במשרד או מרחוק. זה כולל תוכנה, חומרה וקישוריות אינטרנט אמינה.
רצוי להכניס תהליכי אוטומציה בכל המקומות המאפשרים זאת, כדי לחסוך שיבוש תקשורתי וכדי לאפשר עבודה מהירה ויעילה תוך שימוש בידע קיים, או להפסיק לנהל תהליכים ידניים מיותרים הדורשים ידע וזיכרון ארגוני - ממליצה לקרוא את הפוסט שלי על אוטומציה.
מאגר ידע אחד, מקור אמת אחד - מקום אחד שיהיה המקום הקובע והעדכני ביותר לכל ההדרכות וההכשרות הקיימות בארגון, כמו גם מאגר אנשי קשר, מאגר ספקים, מאגר כלי עבודה ועוד.
***
הצגתי שלוש אסטרטגיות להשגת יעילות בעולם עבודה היברידי, שלדעתי הן החשובות ביותר, קיימות נוספות כמובן.
על ידי שילוב של אסטרטגיות אלו ואחרות, ארגונים יכולים ליצור סביבת עבודה היברידית מאוזנת ופרודוקטיבית הנותנת מענה לצרכים המגוונים של עובדיהם.
היות וכל ארגון הוא ייחודי מבחינת התרבות, המקצב, והסגנון התקשורתי שלו - חיוני להתאים את השיטות בצורה ספציפית, ולא לעבוד על פי רשימת המלצות.
חשוב להקשיב לעובדים ההיברידיים ולהבין מהם הקשיים שהם חווים, האתגרים והחששות, כדי לתעדף נכון את האסטרטגיות להנעתם ושימורם.